DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası Devam Ediyor

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) ile DAÜ'den değerli akademisyenler ve uzmanların organizasyonuyla gerçekleştirilen "DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası" devam ediyor. 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü başlayan ve öğrencilere yeni ufuklar açmak, yetkinlik ve becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla çok farklı alanlarda gerçekleştirilen "Uluslararası Kariyer Haftası"nda öğrencilerin kişisel gelişimine katkı koymak, öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine, geleceklerine dair hedefler koyabilmelerine, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma stratejileri, iş yaşamında karşılaşabilecekleri fırsatlar ve zorluklar hakkında bilgi edinmeleri ile daha nitelikli ve donanımlı olarak iş hayatına atılabilmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.

Uluslararası Kariyer Haftası'nın ilk günü olan Pazartesi günü, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi çatısı altında çeşitli konferanslar düzenlendi. DAÜ İletişim Fakültesi'nde gerçekleştirilen konferanslarda DAÜ mezunlarından, ödüllü reklamcı Fatih Tüylüoğlu ve Kanal D ana haber spikeri Serdar Cebe öğrencilerle biraraya gelerek, iş tecrübelerini ve kariyerlerini, reklamcılık, gazetecilik ve sunuculuk meslekleri üzerinden paylaştılar.

Aynı gün, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Seray Kabaran Sağlık Bilimleri öğrencilerine yönelik olarak "Çocuklarda Sağlıklı Beslenme" konulu bir konferans verdi. Öte yandan Uluslararası Kariyer Haftası'nın ilk günü Turizm Fakültesi tarafından İstanbul Business School yetkilisi Selim Geçit'in "İnsan Potansiyeli" Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi tarafından Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Karaalp'in "Bitkisel Ürün Gerçekleri", Eğitim Fakültesi tarafından Gürkaynak Yurttaşlık Enstitüsü Eşbaşkanı İpek Gürkaynak'ın "Eğitimin Tüm Bileşenlerinde "miş gibi"den Uzaklık, "inceliklere dikkat" ve Hukuk Fakültesi tarafından Avukat Feyza Altun Meriç'in "Avukatlık Mesleği" başlıklı konferansları gerçekleştirildi.

DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası, fakültelerde yer alan etkinliklerle tüm hızıyla devam ederken, haftanın son günü olan 15 Mayıs 2015 Cuma günü ise Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile birlikte 75 firmanın katılımı ile birçok staj ve iş olanaklarının olduğu, yerel üretim olan ürünlerinin de sergileneceği, "3. Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı"nın açılışı yapılacak. Saat 10:00'da, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı'nda açılacak olan "3. Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı"na tüm halkımızın da davetli olduğu ifade edildi.