Türkiye'den Gelen Gazeteci Heyeti DAÜ'yü Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2016, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen gazeteci heyetini ağırladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği tarafından organize edilen  “KKTC-TC İlişkilerinde Basının Rolü ve Değişen Turizm Algısı” konulu panel için ülkemize gelen gazeteciler 16 Aralık 2016 tarihinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı ziyaret etti.

DAÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında konuşan Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Nazmi Pınar dernek hakkında bilgiler vererek amaçlarının gazetecilik mesleğini branşlaştırarak ülkenin önemli sektörlerinden birisi olan Turizm konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti. DAÜ’de bulunmaktan son derece memnun olduklarını dile getiren Pınar, DAÜ’nün KKTC’nin üniversite lokomotifinde öncü olduğuna dikkat çekti.

Ziyaret sırasında konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek DAÜ’nün gerek yabancı öğrenci profili gerek öğrenci sayısı gerekse uluslararasılaşma konusundaki başarılarının son derece önemli olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Osam, Türkiye’den gelen gazeteci grubunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek DAÜ hakkında geniş bilgiler verdi. DAÜ’nün bir ticaret merkezi yada günü birlik kurulmuş bir üniversite olmadığını aktaran Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren bir misyonu olduğunu dile getirdi. DAÜ’nün kaliteye verdiği önemden ve akreditasyon çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün Times Higher Education (THE) 2016-2017 Akademik Yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması’na girmeyi başaran ilk ve tek KKTC üniversitesi olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Osam, ziyaret sırasında Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde de bulundu.

Ziyaret, DAÜ Deniz Tesisleri’nde Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Yaşar Özden, Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Mustafa Borataş ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın da katıldığı öğle yemeğinin ardından sona erdi.