Hazırlık Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projeleri

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2017, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (DAÜ YDİHO) ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ organizatörü Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği ve Öğretim Elemanları Bahar Avşar, Mehşen Ercanlar ve Almira Dykhanova’nın önderliğini yaptığı ‘Give A Book Give A Life’ projesi projeyi yürüten öğretmenler ve öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Proje öğretmenleri ve öğrencileri ilk olarak Lefkoşa Deniz Plaza’yı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Deniz Plaza çalışanları ve müdürleri tarafından çok sıcak karşılanan öğrenciler, projenin amacını anlatarak destek talebinde bulundular. Ardından Işık Kitabevi  ve Rüstem Kitabevi’ni ziyaret etme şansı bulan öğrenciler bu kitabevlerine de proje hakkında bilgi verdiler. Tüm ziyaretlerinde ilgiyle karşılanan öğrenciler, ayrı ayrı her kitabevinden kitap bağışı aldıkları ve projeye katkı sağlayabildikleri için çok  mutlu oldular. Tüm ziyaretler sonrasında Büyükhan’a gidip  bu değerli tarihi eseri gezerek orada öğle yemeği yiyen Give a Book Give a Life Proje grubu  projenin ilk adımını başarılı bir şekilde tamamlamış oldu.

Ardından DAÜ YDİHO öğrencileri kitap satışı etkinliğini ‘Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ yararına, dernek görevlisi Yıldız Yaman'ın eşliğinde gerçekleştirdiler. Gazimağusa Salamis yolunda gerçekleştirilen etkinlikte, Deniz Plaza ve Rüstem Kitabevi tarafından projeye bağışlanan kitaplar satışa sunuldu. Satış sırasında çok motive ve istekli olan öğrenciler, satış sonunda tüm kitapları sattıkları ve geliri Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlayacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Hazırlık Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projeleri

Öte yandan DAÜ YDİHO ‘Toplumsal Duyarlılık Projeleri’ organizatörü Öğretim Görevlisi Mehşen Ercanlar’ın organize ettiği ve Öğretim Elemanları Ayşa Lama ve Hüseyin Demirel’in önderliğini yaptığı ‘Cittaslow Deneyimi’ projesinin ilk etkinliği de projeyi yürüten öğretmenler ve öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Bu çerçevede Mehmetçik, Bafra ve Çayırova köylerinde gözlem yapıldı. Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise öğrencilere bigi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.