DAÜ Mezunu Saffet Bayram Ünlü Şef André Garrett ile Birlikte Başarılara İmza Atıyor

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2002 – 2003 Akademik Yılı, Turizm ve Otelcilik programı mezunu Saffet Bayram, dünyaca ünlü şef André Garrett ile birlikte müşterilerine leziz yemekler sunuyor.

DAÜ'den mezuniyetini takiben Saffet Bayram, İngiltere'ye yerleşerek kendini geliştirmiş ve Cliveden House gibi çok ünlü bir otelde kendi adını taşıyan restorant açan André Garrett'in ekibinde yer almıştır.

Çeşitli ödüller almış, 300 yıllık bir geçmişi ile 5 yıldızlı bir otel olan Cliveden House, 2. Buckingham dükü tarafından inşa edilmiş ve daha sonra iki defa yangın nedeni ile tamamen kül olmuş. Tekrar inşa edilmesinden sonra aralarında Charlie Chaplin, Winston Churchill, Başkan Roosevelt ve George Bernard Shaw gibi ünlü isimlerin de bulunduğu sayısız konuğu ağırlamıştır. Hatırı sayılır bir tarihe sahip olan otelin mutfağında DAÜ mezunu Saffet Bayram da yer alarak başarılı çalışmalara imza atıyor. KKTC Yeşilköy doğumlu olan Bayram, lise ve üniversite tahsilinden sonra gittiği İngiltere'de, ülkemizi ve DAÜ'yü en iyi şekilde temsil ediyor.

André Garrett kimdir?

İngiltere doğumlu olan André Garrett aşçılık eğitimini City of Bath College'de aldıktan sonra 1989 yılında Hunstrete House Hotel'de şef olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra şef Nico Landenis ile Londra'da beraber çalışmıştır. 2000 yılına kadar farklı pozisyonlarda çeşitli restoranlarda çalışan Garrett, aynı yılda Orrery isimli restoranda Şef Aşçı pozisyonunda görev almıştır. 2001 yılında National Final – Prix Pierre Taittinger ödülünü kazanan Garrett, 2002 yılında ise Roux bursu alıp Paris'te becerilerini geliştirmiştir. 2005 yılında Mutfak Sanatları alanında yükseklisansını tamamlayan Garrett, 2006 yılında Şef Aşçı olarak London Hilton Park Lane'de görev almıştır.

2013 yılı Kasım ayında Berkshire Cliveden House'da uzman aşçı olarak çalışmaya başlayan Garrett aynı mekanda kendi restoranını açmıştır. Genç kuşakların iyi eğitim almasına önem veren Garrett, takım elemanlarının mutfak sanatları alanındaki yarışmalara katılmalarını destekliyor. Garret aynı zamanda Mutfak Sanatları Akademisi kurulunda görev yapmaktadır.