DAÜ Mezunu Miraç Başar Dünyanın En Yüksek Restorantında Çalışıyor

Yayınlanma Tarihi: 28 Mayıs 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 2010 yılı mezunu Miraç Başar, Turkish Do & Co şirketinde Flying Chef (Uçuş Şefi) olarak görev yapıyor. Kendisini dünyanın en yüksek restorantında aşçı olarak tanımlayan Başar, mezun olduktan sonra ilk olarak dünyanın önde gelen oteller zinciri olan Sheraton'da misafir hizmetlerinde çalışmaya başlamış. Ardından Lufthansa Havayolları'nda müşteri temsilcisi olarak görev yapan Başar, üç sene içinde takım koçluğu görevine yükselerek kariyer basamaklarını tırmandı. Başar, müşteri temsilciliği deneyiminin ardından ise bir süre Apple firmasının Atina'da bulunan Yunanistan ofisinde çalışmış ve Yunan dilini öğrenmiş.

DAÜ'de almış olduğu uluslararası eğitimin kendine olan güvenin oluşmasında, yabancılara olan yaklaşımında, dünya görüşünün şekillenmesinde ve genel kültüründe pozitif yönde büyük katkıları olduğunu söyleyen Başar, almış olduğu eğitim sayesinde hem akademik donanım edindiğini, hem de dünyanın her yerinden arkadaşlara sahip olduğunu ifade etti. DAÜ mezunu olmasının birçok uluslararası şirkette çalışmanın kapılarını açtığını vurgulayan Başar, İngilizce eğitim almış olmanın iş hayatında büyük artıları olduğunu da sözlerine ekledi.

Miraç Başar şu anda Türk Hava Yolları'nın okyanus aşırı ve uluslararası uçuşlarındaki tüm ikramlardan sorumlu personeli olarak görev yapıyor. Yolcuların seyahat deneyimlerini lezzetli ve unutulmaz kılmak için çalıştıklarını kaydeden Başar, bunun için zor ve sıkı bir eğitimden geçtiklerini, birçok ödül aldıklarını ve her yıl bu ödüllere yenilerini eklediklerini vurguladı. Başar yaptığı işten büyük keyif aldığını ifade ederek,"Hem yemek yapmaktan zevk alıyorum, hem de dünyayı geziyorum. Şirketimiz aynı zamanda dünyanın en büyük etkinlikleri arasında yer alan Formula 1, Olimpiyat Oyunları, UEFA kupaları gibi birçok etkinliğe de hizmet veriyor. İşim sayesinde birçok önemli insanla tanışıyorum ve dünyanın farklı egzotik noktalarını görüyorum. Olabildiğince farklı mutfaklarla tanışıp, değişik lezzetler bulmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.