KKTC’nin Önde Gelen Haber Sitesinin Başında Bir DAÜ’lü Yer Alıyor

Yayınlanma Tarihi: 28 Ocak 2014, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü'nden 1997 yılında mezun olan Enver Karakaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) haber siteleri arasında lider pozisyonda olan Gündem Kıbrıs'ın direktörlük görevini başarı ile yürütüyor.

Mezun olduktan sonra Northernland İnşaat şirketinde halkla ilişkiler ve pazarlama bölümünde çalıştığını ifade eden Karakaya, bir dönem de KKTC'de faaliyet gösteren Haberdar Gazetesi'nde müdürlük görevini yürüttüğünü belirtti. Karakaya, geleceğin internette olduğuna inandığını dile getirerek Gündem Kıbrıs'a yoğunlaştığını ve o dönemlerde (2010) internet gazetesi olarak yayın yapan sadece 3 internet sitesi olduğunu, bugün ise ülkede neredeyse 50'ye yakın internet gazetesinin hizmet verdiğini vurguladı.

DAÜ'de aldığı eğitimin kendisine, bilgisayar ve internet sevgisini aşılayan en büyük etken olduğunu belirten Karakaya, DAÜ'de almış olduğu eğitimin her zaman faydalarını gördüğünü dile getirdi. DAÜ'den mezun olan bir öğrencinin hayata bir adım önde başladığını ifade eden Karakaya, DAÜ'nün uluslararası kalitede eğitim verdiğini ve diplomasının dünyanın her yerinde birçok kapıyı açtığını da vurguladı.