DAÜ, Kariyer Haftası'nda Başarılı Bir DAÜ Mezununu Ağırladı

DAÜ, Kariyer Haftası
Yayınlanma Tarihi: 22 Haziran 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında başarılı bir DAÜ mezununu konuk etti. 2003 yılında DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Ruzin Kılıç Demirel, RB Dereli Yatçılık ve Rahmi Mustafa Koç (RMK) Marine Tersanesi gibi önemli firmalarda yat bölümü – iç mimari tasarım ve uygulama sorumlusu olarak çalıştıktan sonra kendi şirketi Ruzin Kılıç Demirel Interiors'u kurarak bu süre zarfında ürettiği projelerle genç yaşında başarılarla dolu bir kariyere sahip oldu.

DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ve DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu ile toplantı gerçekleştiren Ruzin Kılıç Demirel, eğitim hayatı, gerçekleştirdiği seminer ve iş hayatı ile ilgili bilgiler verdi. "Mega – Süper Yatlarda İç Mimarlık" ile ilgilendiğini ifade eden Demirel, 7 yıl boyunca çok önemli tersanelerde çalışma fırsatı yakaladığını ve iş hayatında önemli tecrübeler kazanmasına katkı koyduğunu ifade etti. Avrupa ülkelerinde "mega – süper yatlarda iç mimarlık" mesleğini 4. kuşağın yaptığını ifade eden Demirel, Türkiye'de bu mesleğin daha yeni olduğunu dile getirerek henüz 2. kuşakta olduğunu kaydetti. DAÜ'ye yıllar sonra tekrardan gelmekten ötürü çok mutlu olduğunu kaydeden Demirel, DAÜ'nün çok büyüdüğünü, kampüs olanaklarının arttığını ifade etti. DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ise "Başarılı ve adından söz ettiren tasarımları hayata geçiren başarılı mezunlarımızı görmek bizlere mutluluk ve gurur veriyor" ifadelerini kullandı. DAÜ İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Tevfikler Çavuşoğlu ise iç mimarlık alanının çok geniş bir yelpazede tasarım olanaklarına sahip olduğunu ifade ederek, mezunların ilgi alanları doğrultusunda insan ve yaşamı etkileyen farklı alanlara yoğunlaşabileceklerini; tasarımın, mekan olarak tanımlanabilecek yaşam alanları için önemli olduğunu, sadece statik binalarla sınırlı olmadığını dile getirip, insan yaşamının her anı için iç mimari tasarımın gücüne işaret etti.