DAÜ Bilgi İşlem Merkezi Müdürü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme KURUMU (BTHK) Yönetim Kurulu Üyeliğine Atandı

Yayınlanma Tarihi: 5 Kasım 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgi İşlem Merkezi Müdürü Aytaç Çerkez, Cumhurbaşkanı tarafından Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'na (BTHK) Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. BTKH Elektronik haberleşme sektörünü düzenleme ve denetleme fonksiyonunun bağımsız bir idari otorite tarafından yürütülmesi amacıyla kurulmuştur. Kurum, Başkan ve Başkan Yardımcısı da dahil olmak üzere toplam yedi üyeden oluşan kurul tarafından yönetilir.

Aytaç Çerkez Kimdir?

1969 yılında Mağusa'da doğdu. 1992 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Lisans, 1995 Yılında ayni bölümden Yüksek Lisans derecelerini tamamladı. 1995-2000 Yılları arasında araştırma görevlisi ve bilgisayar ağları konularında doktora çalışmalarını sürdürmüştür. 2000 – 2003 Yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi'nde Proje, Internet Servisleri ve Bilgisayar Ağları konularında deneyimli mühendis olarak çalıştı. 2003 Yılında askerlik görevini yaptı. 2004-2008 Yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi'nde Proje Destek ve Internet Servisleri Şube Amiri olarak görevini sürdürdü. 2008'den itibaren Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Ağ yönetimi konusunda uluslararası ağ eğitmenliği ve Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi uzmanlığı yanında, birçok uluslararası sertifikası bulunmaktadır. 2008-2011 Yılları arasında Kamunet Üst Kurulu ve Telekomünikasyon Üst Kurulu üyelikleri yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.