DAÜde Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı Gerçekleştiriliyor

Yayınlanma Tarihi: 11 Nisan 2013, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası 18-19 Nisan 2013 tarihleri  arasında Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre  Sarayı'nda  "Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı"ını  gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Söz konusu etkinlikle, yerel ve uluslararası alanda başarılı olan Türk ve yabancı kuruluşların, mevcut ve yeni mezun öğrencilerin kariyer planlarına, kişisel gelişimlerine, iş dünyasının beklentileri ile ilgili bilgi sahibi olmalarına ve üniversite sonrası hayata hazırlanmalarına yardımcı olmak hedeflenmektedir. Sözkonusu etkinliğin diğer bir hedefi de işverenle, iş arayan arasında bir köprü oluşturmaktır.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Ekor Ürünleri'nin yiyecek sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan bu projeyle mezun adayları ve öğrenciler, kariyer fırsatları ile bire bir tanışma imkanı kazanırken, işletmeler de stand açarak kendi vizyon ve misyonlarını katılımcılara aktarabilecek, seminerler verebilecek ve öğrencilerle yeni mezunları yakından tanıyarak istihdam sağlayabilecekleri bir ortama sahip olacaklardır.

DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu, üniversitelerde kariyer planlamasının son derece önemli olduğunu belirterek gençlerin kendilerine uygun mesleği seçmesinde yardımcı olmak amacı ile bu tarz etkinlikler düzenlediklerini aktardı. Gençlerin,  piyasanın içinden kişiler ile biraraya gelme şansı yakalayacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Uyguroğlu, aynı zamanda işverenin de işyerine uygun nitelikte eleman bulmak için uygun bir ortam bulabileceğine dikkat çekti. Gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı'nda Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan uluslararası bağlantılara sahip, gençlere rol model olabilecek seçkin katılımcıların yeralacağını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Uyguroğlu, etkinlikte 2 panel ve 12 seminer gerçekleştirileceğini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Uyguroğlu, panellerden birinde ülke için büyük önem arz eden e- ticaret konusunun irdeleneceğini ve diğer panelde de yine ülke ekonomisini yakından ilgilendiren yerli ürünlerin ihracat potansiyeli ve başarı oranları konularının tartışılacağını belirtti. Seminerlerde ise özgeçmiş yazılımından, yetenek farkındalığına, yeni iş tredlerinden, mevcut iş olanaklarına kadar birçok konu üzerinde durulacağına dikkat çekti. İş dünyasından önemli kişiler tarafından da "Türkiye'nin 2023 hedefi, vizyonu ve üniversitelerin yeri" konularının tartışılacağını kaydederek, söz konusu etkinliklere katılımın yüksek olmasının beklendiğini de sözlerine ekeldi.

DAÜ'nün iş dünyasının beklentilerini karşılayabilecek potansiyele sahip mezunlar yetiştirdiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Uyguroğlu, üniversite olarak, özgüven sahibi, yeniliğe açık, kendini ifade edebilen, yabancı dile hakim, etik değerlere sahip, teori ve pratik uygulamayı bir arada yürütebilme yeteneğine sahip gençlerin; başarılı olabilecekleri birer iş sahibi olmalarını hedeflediklerini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Uyguroğlu, Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı'na tüm ilgi duyanları davet ederek, böyle bir etkinliğin gerçekleşmesi  için katkı koyan herkese teşekkür etti.