Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı Öğrencilere Işık Tuttu

Yayınlanma Tarihi: 8 Mayıs 2014, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Kuzey Kıbrıs Turkcell Mobil İletişim Firması ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği'nin (EkoAvrasya) katkılarıyla, 15 – 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Rauf. Raif Denktaş Kültür  ve Kongre Sarayı'nda, "Uluslararası Kariyer Fırsatları Forumu ve Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı"nın ikincisini gerçekleştirdi.
"Ana temaları; uluslararasılaşma, girişimcilik ve inovasyon, küçük işlerle büyük işler başarma ve sürdürülebilir bir kariyer yaşamı olarak belirlenen Fuar'ın açılışı 15 Mayıs 2014 Perşembe günü, saat 10:00'da yapıldı.

60 firma ve 70 iş insanı fuarda
Üniversite öğrencilerinin staj ve iş imkanlarını artırmayı hedefleyen 2. Uluslarası Kariyer Fırsatları Forumu ile Kıbrıs Türk Ürünleri Fuarı'nda 60'a yakın firma stant açarak, 12 ülkeden 70 'i aşkın iş insanı ağırlandı. Fuarda 3 panel ve 33 seminer gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  ve  Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği Fuar'a katılan yerel ve uluslararası firmalar, birçok kariyer fırsatlarını ve vizyonlarını öğrenciler ve yeni mezunlar ile paylaştılar.

Fuarın açılışı KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif'in de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Öğrencilere kariyer tavsiyelerinde de bulunan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, kariyer yapmak ve planlamanın günümüz dünyasının önemli kişisel hedefi ve problemi olduğunu kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, organizasyonları düzenleyenleri kutlayarak, eğitimin önemli bir olay olduğunu kaydetti ve yaşamın kendisinin, deneyimlerin eğitimle birleştirilmesi olduğunu, etkinliğin de deneyimleri aktaracak olması açısından önemli olduğunu belirtti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak da, Kariyer Günleri'nin öğrencilerin mezuniyet sonrası yaşamlarına ışık tutmak amacıyla düzenlediğini kaydetti. Prof. Dr.  Öztoprak, öğrencilerin profesyonel yaşamda başarılı olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Önemli İsimler Konuşma Yaptı

Dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olan Nijeryalı Film Sanatçısı, Hayırsever  Omotola Jalade Ekeinde, The Art of Innovation kitabının yazarı Dimis Michaelides, dünyada yılın girişimcisi ödülüne aday Aral Balkan'nın da birer konuşma yaptığı  Fuar'da Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği ve Yatırım Geliştirme Ajansı'nın katkıları ile paneller düzenlendi,  birçok üst düzey yönetici ve danışmanlar seminerlerde deneyimlerini aktardılar.