KARİYER SAHİBİ BİR DAÜ’LÜ: Uranos Travel & Tourism Direktörü Bircan SÖZÜDOĞRU ‘‘DAÜ:Eğitimin yanısıra;güven,özveri,tecrübe’’

Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2016, Çarşamba

Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırmaları Müdürlüğü olarak Uranos Travel & Tourism Direktörü Sn. Bircan Sozudogru ile görüştük. Bircan SÖZÜDOĞRU bizimle öğrencilik yıllarını ve bir DAÜ’lü olarak duygularını paylaştı:
1988 yılında Gazimağusa’da doğdum. İlköğretimimi Alasya İlkokulu’nda, lise eğitimimi ise Namık Kemal Lisesi’nde tamamladım. 2005 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde lisans eğitimime başladım. 2011 yılında mezun olduktan sonra şahsıma ait Gazimağusa’da Uranos Travel & Tourism şirketini açtım. Hala mesleğimi sürdürmekteyim.
Çocukluk yıllarımdan itibaren turizme olan ilgim bu bölümü seçmemdeki en büyük etken olmuştur. Üniversite seçimimde ise köklü bir geçmişe sahip, mazisi başarı öyküleri ile dolu ve uluslararası bir üniversite olmasından dolayı Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni tercih ettim. Turizm alanında en önemli faktör olan yabancı dil konusunda DAÜ, hem eğitim olarak hem de sosyal yönden bizlere çok şey kazandırmıştır. Hayallerimin peşinden koşarken bu süre zarfında bölümümdeki hocalarımız bize tecrübelerine dayanarak yol göstermiş, gereken eğitimi özverili bir biçimde vermişlerdir. Bir DAÜ’lü olarak, eğitimin yanı sıra; güven, özveri, tecrübe konusunda hayatımıza bir çok şey katmıştır.
Uluslararası bir üniversite olmasından ötürü, hem eğitim, hem de sosyal olanakların olduğu üniversitemizden kendi hedefleri doğrultusunda en iyi şekilde yararlanmasını öneririm. Mezun olmuş biri olarak DAÜ’lü olmanın verdiği gurur ile diğer mezunlarımızın da üniversite ile bağlantılarını koparmamalarını arzu ederim.
Bir cümle ile DAÜ’yü tanımlayacak olursam :
‘‘EĞİTİMİN YANI SIRA;
GÜVEN, ÖZVERİ, TECRÜBE KONUSUNDA HAYATIMIZA BİR ÇOK ŞEY KATMIŞTIR.”