Skip Navigation LinksGraduation-Week

Rektörün Mesajı

Prof. Dr. Necdet Osam

Kıymetli mezunlar,

En içten duygularla mezuniyetinizi kutluyorum.  Şu an sizlerin yaşamakta olduğu heyecanı, bizzat hissettiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.  Bu heyecan (bizleri) her defasında daha dinamik, geleceği çok daha iyi planlamak, dünyanın içinde bulunduğu sıkıntıların çözümüne katkı koymak, bilimsel gelişimimizin en üst düzeye ulaşması için bizleri son derece motive etmektedir.

Bildiğiniz üzere mezun olduğunuz üniversite herhangi bir eğitim kuruluşu değildir.  Üniversiteniz dünyadaki en iyiler arasında yeri olan bir DÜNYA ÜNİVERSİTESİDİR.  Üniversiteniz Türkiye'nin Dünya Üniversiteleri sıralamasında yer alan 23 (Times Higher Education) üniversite içinde ODTÜ ve İTÜ ile 6. sırayı paylaşmaktadır.

Yine Times Higher Education'ın en iyi 50 yaş altı üniversiteler sıralamasında        101-151 aralığında çok önemli bir yere sahip bulunmaktadır.  Bu sıralamalar değerli mezunlarımız sizlerin en iyi üniversitelerde verilen eğitim, yapılan araştırma ve toplumsal sorumluluklar bağlamında eşdeğer bir sistem içinde meslek edindiğinizin, bilimsel altyapı ve ile donandığınızın çok önemli bir göstergesidir, kanıtıdır.

Değerli mezunlar, sizler Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin çok kültürlü, çok dilli ve farklı inançların saygı ve hürmetle karşılandığı evrensel bir üniversiteden mezun olurken Erdem, Bilgi ve Gelişim/Virtus, Scientia, Promotionem kavramlarını hoşgörü ve paylaşım ilkeleriyle pekiştirmiş bulunuyorsunuz.  Sizler mesleklerinde en iyiler, insani değerler bağlamında da en erdemliler olarak yetiştiniz.  Her canlının yaşama hakkına saygıyı öğrendiniz.  Her ihtiyacı olan kişiye yardım etmeyi, kavgadan uzak olmayı, iletişim ile uzlaşının güzelliklerini öğrendiniz.  Sizleri bir kez daha kutlamak istiyorum.

Değerli DAÜ Mezunları,

Yıllar çabuk akıp gitti; Kıbrıs sizin artık ikinci vatanınız olmuştur.  Sizin bu toplum içinde dostlarınız, arkadaşlarınız ve biz Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mensupları varız.  Siz Kıbrıs'ı tanıdınız.  Kıbrıs Türkünü tanıdınız.  Artık kalbinizin bir köşesi Kıbrıs için atacaktır.  Her zaman Kıbrıs'ta ne olup bittiğini takip edeceksiniz ve bu bağlamda bulunduğunuz mevkilerde gerçekleri irdeleyeceksiniz.  Kıbrıs ve DAÜ'yü her zaman yücelteceğinizden hiçbir kuşkumuz bulunmadığını belirtirken, sizleri memleketlerinize sağ salim uğurlamaktan, ailelerinize meslek sahibi olgun insanlar olarak teslim etmekten şahsım ve üniversitem adına büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade eder, hepinizi gözlerinizden öperim.  Yolunuz açık olsun.  Tanrı hepinizi korusun.

Prof. Dr. Necdet Osam

Mezuniyet Töreni Yerleşme Planı

Master ve Doktora

Ön Lisans ve Lisans

Mezuniyet Haftası Programı

28 Haziran 2019, Cuma

Mezuniyet Töreni Provası (Master ve Doktora)

Saat: 14:00
Yer: Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Saat 12:30'dan itibaren Aktivite Merkezi, Sabancı Yurdu, DAÜ 2 Yurdu ve ana giriş kapısından ring servisi düzenlenecektir.

Mezuniyet Yıllığı (Master ve Doktora)

Saat & Yer: 13:30 (Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı)

Mezuniyet Töreni Provası (Ön Lisans ve Lisans)

Saat: 17:00
Yer: DAÜ Stadyumu

Tören Kokart Dağıtımı

Tören alanında Fakülte İdare Amirleriniz ve görevli asistanlar tarafından dağıtılacaktır.

Mezuniyet Yıllığı (Ön Lisans ve Lisans)

Saat & Yer: 17:00 (DAÜ Stadyumu)

Mezuniyet Yürüyüşü

Saat: 20:00
Yer: Zafer Anıtı
DAÜ Stadyumundan otobüslerle Zafer Anıtına geçilecektir.

Konser

Saat: 21:00
Yer: Namık Kemal Meydanı (Surlar İçi)

1 Temmuz 2019, Pazartesi

Mezuniyet Töreni (Master ve Doktora)

Saat: 15:00
Yer: Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı

Saat 13:30'den itibaren Aktivite Merkezi, Sabancı Yurdu, DAÜ 2 Yurdu ve ana giriş kapısından ring servisi düzenlenecektir.

Mezuniyet Resepsiyonu

Saat: 19:00
Yer: Rektörlük Binası-Havuz Başı
Katılım ücretsiz olup, arzu eden aile üyeleri de katılabilir. Kayıt olmak zorunludur. Resepsiyona uygun kıyafetle katılımınız beklenmektedir.

Kayıt için:

2 Temmuz 2019, Salı

Mezuniyet Töreni (Ön Lisans ve Lisans)

Saat: 19:00
Yer: DAÜ Stadyumu

Tören Alanına Giriş Saati

Velilerimiz saat 17:30'den itibaren tören alanına giriş yapabilirler.

4 Temmuz 2019, Perşembe

Tören Fotoğrafları Dağıtımı

Saat: 09:30 – 17:00
Yer: MİKA Ofisi (Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü)

1 AğustosMart 2019, Perşembe

Mezuniyet Tören Videosu

1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren web sitemizden, http://alumni.emu.edu.tr adresinden indirebilirsiniz.