Skip Navigation LinksAbout-Us

Misyonumuz

Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA), Üniversite'nin mezunları ve toplum ile olan ilişkilerini güçlendirici etkinlikler düzenler. Ayrıca, öğrencilerin kariyer planlarına destek hizmetler ve çalışmalar yürütür.

Vizyonumuz

Mika'nın vizyonu, DAÜ mezunlarının dünyada prestijli, saygın bir topluluk haline gelmesini sağlamaktadır.

Yaşam Boyu İletişim

MİKA, "yaşam boyu iletişim" felsefesinden yola çıkarak, DAÜ mezunları ile Üniversite arasındaki iletişimin sürekliliğini sağlar, geliştirir ve bilgilerini günceller. Düzenli anketler yaparak, mezunların aldığı dönütleri Üniversite'nin ilgili bölümleri/birimleri ile paylaşır. MİKA, aynı zamanda düzenlediği sosyal etkinlikler aracılığı ile mezunların kendi aralarındaki iletişimin gelişmesinde ve güçlenmesine katkı koyar.

Kariyer Hizmetleri

MİKA, öğrencilerine kariyer danışmanlık hizmetleri sunar. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ve mezuniyet sonrasında bireyler olarak başarılı, sürdürülebilir bir kariyer yaşamı için yararlanabilecekleri ve onların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konularda seminerler, atölye çalışmaları ve eğitim programları düzenler. Bunun yanı sıra, iş dünyası ile birlikte hareket ederek öğrencileri iş ve staj konularında destekler.

Kurumsal İlişkiler – Sektörle İşbirliği

Akademik birimler ve iş dünyası ile sıkı bir işbirliği içerisinde çalışan MİKA, Üniversite – sektör ilişkilerinin gelişmesine yönelik çalışmalara katkı koyar.

Topluma Hizmet

MİKA, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Avrupa Birliği Destek Ofisi ve diğer sivil toplum örgütleri ile ortak projeler yaparak ülkenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı koyar.

Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırmaları Müdürlüğü (MİKA) Müdürü Derviş Ekşici

Adı SoyadıGörevBölümOfisTel
DERVİŞ EKŞİCİ Müdür Alumni Relations and Career Research Directorate BE0005 1000
BEDİA BALSES Yönetici Asistanı Alumni Relations and Career Research Directorate BE0005 2000