Kariyer Geliştirme Semineri

Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2016, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya koordinasyonluğunda, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü son sınıf öğrencilerinden Qossay Bilal Moham, Zeynep Gül, Dorcas Ekenedirichukwu, Femi John, Ikechukwu Henry ve Abdul Kader, Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma (MİKA) Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde bölüm öğrencilerine seminer düzenlediler.

Özgeçmiş hazırlamanın önemi ve hazırlarken  dikkat edilmesi gereken kriterleri içeren seminer 8 Aralık Perşembe günü, İletişim Fakültesi, Mor Salonda gerçekleşti.

"Özgeçmişiniz Geleceğinizdir" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, MİKA personeli Cemal Kılıç, üniversiteli öğrencilere özgeçmişin nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili bilgiler vererek özgeçmişin önemini vurguladı. Kılıç, özgeçmiş hazırlamanın inceliklerini anlatırken, her iş ilanı için farklı özgeçmiş formatı hazırlanması gerektiğini de belirtti.

Özellikle, özgeçmişte hayat tecrübesinin önemli bir yeri olduğunu "sen eşittir özgeçmiş" diyerek, iş verenlerin özgeçmiş bilgilerini ne kadar önemsediğini belirtti.

Öğrencilerin, "birçok özgeçmiş hazırlıyoruz şirketlere gönderiyoruz ancak her zaman geri dönüş alamıyoruz. Özgeçmişlerimiz incelenirken üzerinde durulan en önemli noktalar nelerdir?" sorusu üzerine Kılıç, anahtar kelimelerin önemine değindi. Özgeçmişlerin dünya genelinde ortalama 45 saniyede incelendiğini dolayısıyla özgeçmişlerde anahtar kelimelerin çok etkili olduğunu belirtti.

Son olarak, üniversitelilere özgeçmişlerini hazırlarken dikkatli olmaları gerektiği ve herkesin iş hayatında tecrübe kazanması gerektiği tavsiyelerinde bulunan Kılıç, öğrencilerin katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.