DAÜ Mezununun Uluslararası Başarısı

Yayınlanma Tarihi: 26 Eylül 2014, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 1989 yılı mezunu Şahin Ali Gökçelik "Unilever" Kategori Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevini uluslararası alanda başarı ile sürdürüyor. DAÜ'den mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde işletme alanında Yüksek Lisans eğitimi yapan Gökçelik, 24 senedir Unilever'de çalışmaktadır.

DAÜ'ye arkadaş tavsiyesi ile geldiğini ifade eden Gökçelik, DAÜ'nün İngilizce eğitiminin yanında, donanımlı alt yapıya sahip ve farklı kültürleri bir araya getiren bir üniversite olduğunu ifade etti. Şeref öğrencisi olarak eğitimini sürdüren Gökçelik Türkiye'ye transfer şansına sahip olmasına rağmen bu sebeplerden dolayı DAÜ'de okumayı tercih ettiğini dile getirdi. Gökçelik, üniversite hayatında akademik gelişimin yanında sosyal ve bireysel gelişimin de çok önemli olduğuna değindi. Bireyin vizyonunu oluşturmasında bunların etken olduğunu ifade eden Gökçelik, kişinin kendisini bireysel olarak nasıl geliştirdiğinin önemli olduğunu dile getirdi. Gökçelik, profesyönel hayatta da herkesin bir hayat vizyonuna sahip olması, bunu periodik olarak revize etmesi ve bu amaçlarının doğrultusunda çalışması gerekliliğinin öneminden bahsetti.

"İnsana, Tüketiciye ve Çevreye Verilen Önem"

Unilever'i tercih etme sebebinin insana, tüketiciye ve çevreye (sürdürülebilir hayata) verdiği değerden olduğunu ifade eden Gökçelik, Unilever'in etkileyici vizyon ve misyona sahip olduğunun altını çizdi. Unilever'i, insanlara yaşamdan daha fazla zevk alacak, kendilerini daha iyi hissettirecek ve mutlu olacakları ürünler sunmayı hedefleyen bir kuruluş olarak tanımlayan Gökçelik, ayni zamanda insan ve çevre için küçük dokunuşlarla büyük farklılıklar yaratabileceğini teşvik eden bir kuruluş olduğunu da sözlerine ekledi. Gökçelik, sebep - sonuç ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde olması için hedef, amaç ve kararlılığın önemli olduğuna değindi. Başarının bir ekip işi olduğunu dile getiren Gökçelik, insan odaklı olmadan başarıya ulaşılamadığını da sözlerine ekledi.

"Hobiler, Ruhsal ve Fiziksel Yenilenme Açısından Çok Önemli"

Gökçelik, hobilerin insan hayatında ruhsal ve fiziksel yenilenme açısından çok önemli olduğuna değindi. Gökçelik öğrencilik hayatında lisanslı basketbol oyunculuğu yapmış ve ayni zamanda Gazimağusa Türk Gücü Kulübü'nün de lisanslı oyuncusuydu. Gökçelik, bunun yanında Uluslararası Köpek Yarışması hakemliği de yapmaktadır.

Unilever Çorlu gıda fabrikasında teknik yönetici adayı olarak iş hayatına atılan Gökçelik, Adana margarin fabrikasında teknik departman ve proje yöneticisi, Algida'nın tedarik zincirinden sorumlu yönetim kurulu üyesi, Unilever Filipinler'in tedarik zinciri başkan yardımcısı, Unilever İsviçre küresel tedarik direktörü gibi önemli mevkilerde çalışmıştır. Gökçelik şu anda Unilever NAMET-RUB (Kuzey Afrika, Orta Doğu, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Belarus) kategori tedarik zinciri direktörü olarak görevini sürdürmektedir.