Gürcistan Ülke Sorumluluğuna DAÜ Mezunu Endüstri Mühendisi Getirildi

Yayınlanma Tarihi: 29 Aralık 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü 2006 yılı mezunlarından Ziya Ediz Gürsan Atlasjet'in Gürcistan ülke direktörü oldu. Daha önce Gelir Yönetimi Müdürü olarak görev yaptığı firmadan ayrılıp Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Genel Merkez'de yeni görevine başlayan Ziya Ediz Gürsan, DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde sadece İngilizce dilinde kaliteli bir eğitim almadığını, ayni zamanda yabancı kültürleri de yakından tanıma olanağını bulduğuna değinerek kendilerine bu fırsatı sunan okuluna ve bölümüne teşekkür etti.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökhan İzbırak'ın verdiği bilgiye göre Endüstri Mühendisleri ile İşletme Mühendisleri sanılanın aksine sadece her tür ürünün imalatının yapıldığı fabrikalarda değil, ayni zamanda hizmet sektöründe (danışmanlık, ulaşım, enerji, lojistik, finans, bankacılık, hastaneler, marka yöneticiliği, yazılım, turizm, eğitim, telekomünikasyon, pazarlama, insan kaynakları vs.) ve inşaat firmalarında da başarıyla görev yapmakta ve firmaların daha az harcama ile daha çok ve daha kaliteli ürün ve hizmet sunmalarına katkıda bulunmaktadırlar.

Başarılı öğrencilerine bir dönem fazla okuyarak Endüstri Mühendisliği diplomasına ek olarak Makine Mühendisliği ya da İşletme diploması alabilme olanağını da sağlayan DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, sadece Türkiye'nin en iyi 4 üniversitesinin sahip olabildiği ABET akreditasyonuna da sahip. İlk mezunlarını verdiği 1998 yılından itibaren imalat ve hizmet sektörlerinin marka olmuş ulusal ve uluslararası firmalarında yöneticilik yapmakta olan Endüstri Mühendisliği mezunları, ayrıca MIT ve Cambridge gibi dünyanın en ünlü üniversitelerinde lisansüstü programlara da kabul almaktadırlar.