Mimarlık Bölümü Başarılı Mezunlarını Ağırlıyor

Yayınlanma Tarihi: 11 Haziran 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, "ALUMNI TALKS" adı altında her dönem gerçekleştirdiği mezun konuşmalarına bir yenisini daha ekledi. Her dönem kendi mezunlarını konuşmacı olarak davet eden DAÜ Mimarlık Bölümü, bu dönem Çağrı Şanlıtürk'ü konuşmacı olarak ağırladı. Kıbrıs'lı başarılı mimar Şanlıtürk, DAÜ Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini almak için İngiltere'ye gitmiş ve Sheffield Üniversitesi'ne başlamıştır. Yüksek lisans eğitiminin ardından doktora eğitimine de aynı üniversitede devam eden Şanlıtürk, Sheffield Üniversitesi'ne kabul edilmesinin en baştaki etkeninin, DAÜ'de aldığı eğitim olduğunu vurgulayarak, burada edindiği bilgi birikimi olmadan yüksek lisans ve doktora eğitiminde başarılı olmasının mümkün olamayacağına değinmiş ve tüm akademik personele konuşması esnasında bir kez daha teşekkür ederek sunuşuna başlamıştır.

Kendi öz geçmişinden kısaca bahseden Çağrı Şanlıtürk, lisans eğitimi sırasında tasarım derslerinde yaptığı projelere, sunuşunda geniş yer vermiştir. DAÜ'de aldığı mimarlık eğitiminin tasarım ufkunu genişlettiğini ve yaratmış olduğu farkla, Sheffield Üniversitesi'ndeki diğer öğrenciler arasından sıyrıldığını belirterek, seminere katılan mimar adaylarına iyi bir mimar olmanın nasıl mümkün olabileceği hakkında öğütler vermiştir.

Çağrı Şanlıtürk'ün seminerinin ardından, DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, kısa bir süre önce Sheffield Üniversitesi'ndeki bir profesörden, Şanlıtürk ve başarılarıyla gurur duyduklarını ve böylesine başarılı bir mimar yetiştiren DAÜ Mimarlık Bölümü ailesine teşekkürlerini ileten bir e-posta aldığını belirterek Mimarlık Bölümü adına Çağrı Şanlıtürk'e DAÜ'yü en iyi şekilde temsil ettiği için tebriklerini sunup başarılarının devamını diledi.

Çağrı Şanlıtürk'e, sunuşunun ardından öğrenciler sorular yöneltip; yurt dışında okumanın avantajları ve dezavantajları, DAÜ ile Shefffield Üniversitesi'nin eğitim sistemlerini karşılaştırma, DAÜ'nün Şanlıtürk'e kattıkları hakkında bilgi alma fırsatları oldu. Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı seminer Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek'in Çağrı Şanlıtürk'e verdiği teşekkür sertifikasıyla son buldu.