DAÜ Mezunundan Birincilik Ödülü

Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans mezunlarından Farrukh Safarzade, Tacikistan'da faaliyet gösteren cep telefonu operatörü Tcell tarafından düzenlenen tasarım yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Tcell'in yakın bir gelecekte piyasaya süreceği "Chi Gap" isimli mobil uygulamada kullanılacak özgün çıkartma tasarımlarını seçmek üzere düzenlediği tasarım yarışmasına, ülke genelinden profesyonel ve amatör düzeyde birçok sanatçı ve tasarımcı katıldı.

Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirilmesindeki en önemli kriter, çıkartmaların Tacik kültürünü yansıtmasıydı. Eserler; Tcell facebook sayfasında paylaşılırken, ödüle layık görülen çıkartmalar Tcell yetkilileri tarafından seçildi.

Yarışmada birincilik ödülünü kazanan DAÜ Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans mezunu Farrukh Safarzade; çıkartma setini tasarlarken Tacik kültürünü ve karakterlerini, Tcell mobil operatörünün renkleriyle birleştirdiğini söyledi. Safarzade, "DAÜ'de aldığım eğitim benim için çok yararlı bir deneyimdi. Hocalarımın yapıcı önerileri ve tavsiyeleri beni bu noktaya getirdi. DAÜ'den aldığım eğitim olmasaydı, sanırım bu ödül de olmazdı. Tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum." diyerek görüşlerini belirtti.