DAÜ Mezunundan Gururlandıran Başarı

Yayınlanma Tarihi: 28 Şubat 2014, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü 2012 yılı mezunu Serkan Okur, Meltem Medya Grubu bünyesinde bulunan Kanal 99 televizyonunda hafta içi ara haber, hafta sonu ise ana haber spikerliği görevini başarıyla sürdürüyor.

DAÜ'den mezun olduktan sonra Meltem Medya Grubu bünyesinde çalışmaya başladığını belirten Okur, ilk olarak ana kumanda asistanı ve karakter jenaratörü olarak çalıştığını daha sonraları ise gösterdiği başarıdan dolayı spor departmanında devam ettiğini bildirdi. Okur, spor departmanında çalıştığı süre içinde Mesaj TV'de ana haber sonrası sunulan spor haberlerini ve Kanal 99'da Spor 17 isimli spor programının sunuculuğunu yaptığını ve hemen ardından haber departmanında göreve devam ettiğini vurguladı.

DAÜ'de aldığı eğitimin kariyerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Okur, DAÜ sayesinde hayata birkaç basamak önde başladığını ve DAÜ eğitimindeki farkı her zaman hissettiğini aktardı. Okur, DAÜ'de aldığı pratik ve teorik eğitim sayesinde mezun olduğu zaman kamera kullanımından televizyon dilinde kullanılan teknik terimlere kadar tam anlamıyla donanımlı bir televizyoncu olarak mezun olduğunu ve tüm bunlara DAÜ sayesinde sahip olduğunu aktardı. Eğitim dilinin İngilizce olmasının da önemli bir ayrıcalık yarattığını belirten Okur, aldığı eğitimin kariyerinin şekillenmesinde en büyük rolü oynadığını dile getirerek DAÜ mezunlarının başarıya daha yakın olduğunun altını çizdi.

Öğrencilik yıllarında da aktif bir öğrenci olduğunu aktaran Okur, üniversitenin televizyonu olan DAÜ TV'de kameramanlık, resim seçiciliği, program asistanlığı ve sunuculuğu gibi birçok görevde çalıştığını aynı zamanda Work and Travel sayesinde de Amerika'da 5 ay çalışma şansı yakaladığını belirtti. DAÜ'nün öğrencilerine her türlü imkanı sunduğunu vurgulayan Okur, eğitim kalitesi, sosyal imkanlar ve kampüs yaşamı olarak DAÜ'nün eşsiz bir üniversite olduğunu aktardı. DAÜ ailesinin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Okur, DAÜ'lü olmanın bir ayrıcalık yarattığını da sözlerine ekledi.