DAÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mezununun Büyük Başarısı

Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunlarından Doğuş Bodamıyalızade, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından A' Design Award'da Runner-up (umut vaad eden tasarımcı) ödülüne layık görüldü. Bu yarışmaya dünyanın dört bir yanından bir çok tasarımcı katılmakta ve bu en önemli ödül için yarışmaktadır. Doğuş Bodamıyalızade bu yarışmaya 'Araç, Hareket ve Ulaşım' kategorisinde, gelecek dünyasında kullanılacak bir araç olan 'Magneto Futuristic Car' ile katıldı. Güneş ve kinetik enerji ile çalışabilen bu araç, dört kişilik ulaşım aracı olarak kullanılabilirken; gerektiğinde de iki kişilik olacak biçimde bir parçası ayırılarak aile fertlerine hareket özgürlüğü sağlamaktadır. Öğrencilik döneminde geliştirdiği bu proje ile Doğuş Bodamıyalızade, "A' Design Award" yarışması tarafından uluslararası tasarım topluluğunda 'yükselen tasarımcı' olarak ödüllendirildi.