DAÜ Mezunundan Başarılarla Dolu Bir Kariyer

Yayınlanma Tarihi: 9 Temmuz 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 2001 yılı mezunu Haktan Erdogan Ekiz, mezuniyetinin ardından 2003 yılında DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi'nde MBA yaptı ve ardından kariyerine Hong Kong'da doktora yaparak devam etti. Eğitiminin ardından Hong Kong'da Poly Üniversitesi'nde 4 yıl öğretim görevlisi olarak çalışan Ekiz, sırasıyla Tayvan, Malezya ve Suudi Arabistan'da akademisyen olarak görev yaptı. Ekiz, şimdi ise Suudi Arabistan'da King Abdulaziz Universitesi'nde Seyahat ve Turizm Bölüm Başkanı olarak adından söz ettiriyor.

DAÜ'den mezun olduktan sonra, aldığı diplomanın kariyerinde bir çok kapı açtığını belirten Ekiz, uluslararası platformlarda diplomasının denkliği ile hiçbir sorun yaşamadığını ve bu durumdan duyduğu gururu dile getirdi. Ekiz, bir akademisyen olarak DAÜ dünya standartlarına uygun, çok kültürlü ve yeniliğe açık bir eğitim sağladığını ve bu eğitimi almış olma şansını yakaladığından mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca Ekiz, bu yeniliklerin ve kalitenin öğrencilere iş hayatlarında büyük artılar kattığına değindi.

"DAÜ'lü Olmak Bir Gururdur"

DAÜ'lü olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Ekiz, DAÜ'nün yalnızca bir üniversite değil, ayni zamanda KKTC'nin tanınmasında büyük katkıları olan bir eğitim kurumu olduğunu da dile getirdi.