Nesilden Nesile DAÜ'lü

Nesilden Nesile DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 6 Ekim 2015, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü 1993 yılı mezunu Abdelnasir Manaa mezun olduğu okula gelerek 2015 – 2016 Akademik Yılı Güz Dönemi için oğlu Noureldin Abdelnasir'in kaydını yaptırdı. İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne kayıt olan Noureldin Abdelnasir babası ile aynı Üniversitede eğitim alacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, babasından her zaman DAÜ'nün eğitim kalitesini duyduğunu vurguladı.

Baba Manaa, oğlunun Sudan'ın önde gelen üniversitelerinden biri olan Sudan Üniversitesi'ne kabul edildiğini dile getirerek, ancak tercihlerinin mühendislik alanında dünya ile rekabet edebilecek mezunlar yetiştiren DAÜ olduğunu aktardı. DAÜ'nün bir dünya üniversitesi olduğunu dile getiren Manaa, oğlunun da kendisi gibi bir DAÜ'lü olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. DAÜ'nün verdiği eğitimden her zaman memnun olduğunu dile getiren Manaa, bunun en büyük ispatının oğlunun da DAÜ'ye kayıt yaptırması olduğuna dikkat çekti.

DAÜ'den mezun olduktan sonra ülkesi olan Sudan'a geri döndüğünü aktaran Manaa, kendi inşaat şirketlerinde çalışmaya başladığını aktardı. Aldığı eğitim sayesinde başarılı çalışmalara imza attığını dile getiren Manaa, yıllar sonra tekrardan DAÜ'ye gelmekten son derece memnun olduğunu vurguladı. Kendisinin eğitim aldığı dönemden bugüne kadar DAÜ'nün çok büyük ilerleme kaydettiğini dile getiren Manaa, gerek akademik gerekse kampüs olanakları açısından DAÜ'nün birçok üniversiteyi geride bıraktığına değindi.